Zondag 26 mei

      Geen reacties op Zondag 26 mei

Hola¡ PueblaMexico

Ondanks dat het een lange vlucht was (11,5uur) zijn we vrijdagavond 24 mei goed aangekomen in Mexico-city. Ook hier stond de gereserveerde rolstoel met assistent klaar bij de vliegtuigdeur en na een flinke tocht door allerlei gangen en liften mochten we bij de douane in een aparte rij waardoor we al gauw ons paspoortstempeltje hadden en officieel in Mexico waren. We werden opgehaald door de aardige Angéle, later bleek hij één van de patiëntenchauffeurs van de kliniek.

Op naar Puebla, wat nog ca 2,5 uur rijden is met de auto. Tijdens de vlucht hebben we één keer even wat turbulentie gehad maar die rustige vlucht werd ruimschoots gecompenseerd met de autorit. Wat een gehobbel. Drempels, ribbels en gaten, de wegen hier hebben het allemaal!

Voor de eerste twee nachten hadden we een hotel in Puebla geboekt om zo alvast een beetje aan het tijdsverschil te kunnen wennen en te acclimatiseren. Puebla ligt op ruim 2.100 mt hoogte en het is afwachten hoe je daar op reageert. Zondagmiddag 26 mei zijn we weer door Angéle opgehaald en naar het zorghotel gebracht. In de bus zaten nog twee patiënten met hun caregivers, dus gelijk kennisgemaakt.

Eenmaal bij de kliniek werden we hartelijk ontvangen door het personeel. Angéle heeft ons vervolgens naar ons appartement (woonkamer/keukentje, 2 slaapkamers en een douche/toilet) gebracht, waar een welkomstpakketje klaarstond en ons verdere uitleg gegeven.

 

Center for Outpatient Residents (COR)

Dat is waar we de komende weken verblijven. Het gebouw is speciaal ingericht voor de HSCT behandeling van Clinica Ruiz. Op de begane grond is het restaurant waar we alle maaltijden nuttigen, een zithoek, receptie/ beveiliging en verblijft het verplegend personeel wat 24/7 aanwezig is.

 

Angéle geeft uitleg over de mobiele telefoon en wie we kunnen bellen igv medische hulp of technische vragen

Het appartement voor de komende 4 weken. Woonkamer/ keuken, 2 slaapkamers en een douche/toilet.

Op de eerste verdieping zijn de medische kamers voor bloedafname en controles. Op oa. de tweede verdieping bevinden zich appartementen waaronder die van ons. Op de vijfde verdieping is een sportzaal met fitness apparatuur en een werk- en relaxruimte, een etage hoger is een heel mooi dakterras met een geweldig uitzicht over Puebla.

Het dakterras met een geweldig uitzicht over Puebla. De verrekijker is gericht op de (altijd rokende) vulkaan Popocatepetl.

Dagelijks worden de appartementen schoongemaakt en onze was kunnen we klaarzetten bij voordeur van het appartement en wordt opgehaald, gewassen en weer terug gebracht. Hygiëne staat bovenaan de prioriteiten lijst.

Iedere patiënt heeft een mobiele telefoon van de kliniek ontvangen waar middels een HSCT app alle (persoonlijke) informatie staat mbt de behandeling en het behandelprogramma. Welke afspraak we wanneer en waar hebben en wat we eventueel mee moeten nemen. Het werkt erg prettig. Verdere communicatie gaat via twee groepsappen en uiteraard persoonlijk contact.

Iedere maand starten er 10 patiënten, zo ook 27 mei. Verdeeld in 3 groepen en iedere groep heeft haar eigen chauffeur. Lorenzo heeft de eer onze chauffeur/ gids te zijn en ons overal naartoe te brengen. Dat kan zijn naar het laboratorium voor onderzoek maar ook naar de supermarkt. Niets is te gek, ze proberen echt alles voor je te regelen en organiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *