Zondag 2 juni – maandag 3 juni

      Geen reacties op Zondag 2 juni – maandag 3 juni

Zondag 2 juni
Na de eerste ‘shots’ stamcelmobilizer op zaterdag slaat de vermoeidheid op het lichaam toe. In het restaurant is het ook rustiger dan gebruikelijk. Ook wij gebruiken ons eten een paar keer in ons appartement. GJ ligt veel op bed en slaapt veel. Met tussendoor een uitstapje naar het dakterras of beneden naar het restaurant.

We zijn aan het begin van de ochtend naar een ander appartement in het COR gebouw verhuisd, bij het vorige appartement was de douchestraal heel hard aan, of uit. Met het oog op een gevoeligere huid was dat geen optie. Meegenomen bij de verhuizing naar het andere appartement (met prima douche) is een mooier uitzicht op Puebla en de vulkaan.

Ochtendview, met rechts vulkaan Popocatepetl.

Middagview, weinig vulkaan te zien. Het regenseizoen is begonnen.

Maandag 3 juni

Na het ochtendritueel van medicijnen innemen en shot halen op de 1e verdieping gaan we naar het restaurant om te ontbijten. Maar uiteindelijk is GJ liever in het appartement. Terwijl hij naar boven gaat, geef ik het door aan de keuken. Zij brengen het ontbijt dan even later boven in het appartement.

Een aantal caregivers en patiënten gaan aan het einde van de ochtend naar de markt in het oude stadscentrum van Puebla. Ik ga mee om misschien wat kleine souvenirs te vinden. GJ blijft liever in het appartement.

De stalletjes verkopen veelal hetzelfde maar het is fijn om er samen even ‘uit’ te zijn.

Puebla is een oude historische stad. En is ontstaan als ‘tussenstation’ voor de reizigers van weleer die van de kust richting Mexico-city trokken.

Na terugkomst in het COR lunchen en kletsen we die middag met een aantal na op het dakterras.

Donderdagmiddag staat het informatie consult gepland voor het plaatsen van de picline (of ook wel catheter) waarmee de stamcellen geoogst en herplaatst gaan worden. Tot die tijd staan de komende dagen de stamcelmobilzer shots ‘s ochtends en ‘s avonds op het programma.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *