Vrijdag 7 t/m maandag 10 juni

      Geen reacties op Vrijdag 7 t/m maandag 10 juni

Vrijdag 7 juni

Na een moeilijk afscheid van onze lieve kindjes ben ik vrijdag in het vliegtuig gestapt om naar Gerrit-Jan te gaan. Na een lange reis ben ik vrijdagavond 19.00 uur (Nederlandse tijd 02.00 uur) aangekomen in Mexico-City. Hier werd ik opgehaald door Angel één van de patiënten chauffeurs van de kliniek. Vanaf Mexico-City was het naar Puebla nog ruim 2,5 uur rijden. In de taxi keek mij ogen uit. Wat een mega drukke stad, zoals ik het alleen ken van tv.
Als eerste deed ik mijn autodeur op slot voor mijn eigen veiligheidsgevoel. Overal stonden er verkopers langs de weg met van alles en nog wat. De chauffeur stelde me gerust en zei dat ik veilig zat. Ik was moe van de reis en durfde me na ruim één uur rijden over te geven aan de slaap.
Voor de poort van de kliniek werd ik wakker. Gerrit-Jan stond me al op te wachten, zo blij was hij om me na 2 weken weer te zien en te knuffelen. Nu kan ik hem als vrouw en caregiver dichtbij steunen tijdens zijn behandeling. Maandag 10 juni zal Marjolein naar Nederland vertrekken. Zo hebben we nog een paar dagen samen om informatie en medische zaken over te dragen. Regelmatig zal ik nu een blog plaatsen om te laten weten hoe het gaat met Gerrit-Jan en de behandeling.

Zaterdag 8 juni

Nog erg moe van de reis en weinig slaap staan we ’s ochtends vroeg op, omdat Gerrit-Jan een nieuwe injectie (filgrastim) stamcelopwekkers moet halen naast zijn alle dagelijkse medicatie.
Vervolgens pakken we alle spullen in om naar Hospital Puebla te gaan waar vandaag de Picc lijn geplaatst zal worden.
Een Picc lijn is een centraal infuus dat in de ader van de borst geplaatst wordt. Het uiteinde van de lijn komt in de grote holle ader in de borstkas, net boven het hart. Deze Picc lijn is nodig voor het verzamelen van de stamcellen, de tweede ronde chemo op zondag en maandag en het teruggeven van de stamcellen.

Gerrit-Jan en de andere drie patiënten zijn gespannen bij aankomst in het ziekenhuis. Na even wachten wordt Gerrit-Jan naar zijn kamer gebracht. Hij mag zich omkleden en een operatiejurk aantrekken. Daar ligt hij dan te wachten om opgehaald te worden. Zoals Gerrit-Jan zei was het even heel spannend:
“Als je dan in je eentje, in je blootje (met operatie jurk), in een operatiekamer in Mexico ligt, je van allerlei papieren ondertekend hebt en niet precies weet waarvoor, en als dan de anesthesist tegen je zegt: “i will give you this and you will fall asleep”
Even was ik in paniek en dan ben je weg. Achteraf kwam ik na de ingreep snel bij en was de zorg in het ziekenhuis top.

Nadat Gerrit-Jan wat gegeten had werd het infuus verwijderd en werden we weer terug gebracht naar de kliniek. De Picc lijn voelde niet echt prettig waardoor Gerrit-Jan ’s middags op bed wilde liggen.
’s Avonds de allerlaatste injectie(filgrastim) gehaald en heeft de verpleegkundige de Picc lijn opnieuw afgeplakt. Daarna hebben we heerlijk gegeten en zijn gaan slapen. Morgen staat er een lange en spannende dag te wachten.

Zondag 9 juni

Om 9.00 uur worden we naar het Hermatology Center gebracht waar de we de hele dag zullen verblijven.
Vandaag zouden de stamcellen geoogst worden, tenminste als Gerrit-Jan er genoeg zou hebben. Eerst werd zijn temperatuur gecheckt en zijn witte bloedcellen.
Gelukkig had hij genoeg oogstbare stamcellen. Heel bijzonder dat al je bloed naar een machine stroomt, vervolgens wat flipperkastgeluiden maakt, en dan is het in een goede 3 uur geregeld. Pure baby stamcellen.
Soms moet je niet alles willen weten….. 284 miljoen stamcellen waar er 84 miljoen nodig waren. Na een pauze samen van anderhalf uur om iets te eten door met de volgende 5 uur lange chemoronde. Gelukkig mocht ik nu bij Gerrit-Jan zijn om hem te vergezellen en te helpen wanneer nodig. Het was een hele hele lange dag.

Maandag 10 juni

Gerrit-Jan is de nacht goed doorgekomen en heeft weinig last gehad van de chemo. Door de liters water die hij moet drinken moet hij wel geregeld naar de wc wat hem wakker houdt waardoor hij slaaptekort krijgt.
Vanochtend is de laatste ronde chemo van 5 uur! De stemming is goed en hij gaat er weer met volle vertrouwen in.

Gerrit-Jan is wel blij als de Picc lijn verwijderd mag worden, want deze zit behoorlijk in de weg.
Het lange wachten tijdens de chemo zorgt ervoor dat Gerrit-Jan ondanks de chemo goede eetlust heeft. Terug in de kliniek kan hij weer genieten van een heerlijke gezonde maaltijd.
Voor de 1e groep is de neutropenie fase aangebroken. Dat betekent dat iedereen vanaf nu een mondkapje moet dragen wanneer je in de kliniek bent. We moeten er even om lachen, maar het went al heel snel.

Na de lunch hebben we om 15.00 uur Marjolein uitgezwaaid.
Zij werd door Paco de patiënten chauffeur naar het vliegveld in Mexico-City gebracht om weer terug te vliegen naar Nederland. Na 2 weken caregiver te zijn geweest van Gerrit-Jan en hem te hebben gesteund wensen wij haar een goede reis terug naar huis. Bedankt Marjolein voor je steun en support!

Morgen een belangrijke dag voor Gerrit-Jan. De dag van de hergeboorte. Vanavond rusten en op tijd naar bed!