Rebirthing!

      Geen reacties op Rebirthing!

Vandaag is de dag van de stamceltransplantatie. Een mooie dag en de geboortedag van mijn zusje en Gerrit-Jans schoonzus Rosan. Deze dag zullen we nooit vergeten. Een belangrijk moment waar Gerrit-Jan erg naar uit heeft gekeken. Tevens een belangrijk moment voor Leon en Tim en hun caregivers, met wie hij in een klein groepje zit. Om 11.00 uur worden we met de taxi opgehaald om naar het Hematology Center te gaan waar de transplantatie plaats zal vinden.

Eerst zijn Timothy (uit Amerika) en Leonard (uit de UK) aan de beurt en na ongeveer 20 min wordt Gerrit-Jan opgeroepen.
De transplantatie zelf gaat heel snel. Eerst wordt de zak gecheckt, daarna het infuus aangelegd en 20 min later heeft Gerrit-Jan zijn stamcellen terug.
Daarna wordt de Picc lijn eruit gehaald. Ik snap dat hij daar last van had, wat een joekel! De lijn was ongeveer 15 cm lang. Daarna is Gerrit-Jan even weggevallen. Na een minuut komt hij weer bij. Ppppf wat heftig.

Als hij weer is bijgekomen volgt er blijdschap, een mooi shirt, slingers en foto’s! HAPPY BIRTHDAY!!

En dan komen we weer terug in het appartement, met heel veel nieuwe regels. Gerrit-Jan mag in ieder geval de deur niet meer uit en heel veel niet meer eten. We moeten mondkapjes dragen en blijven DESINFECTEREN. We moeten nu heel erg goed gaan zorgen voor de baby stamcellen. 1 bacterie of virus kan dodelijk zijn. Mijn immuunsysteem zal binnen 48/72 uur in neutropenie zijn. (Neutropenie is een tekort aan circulerende neutrofiele granulocyten. Deze witte bloedcellen zijn erg belangrijk in het beschermen tegen infecties. Mensen met neutropenie hebben daardoor een slecht functionerend immuunsysteem en zijn zeer vatbaar voor allerlei ziektes.)

En later op de dag. Gerrit-Jan is erg moe, duizelig en misselijk. Ook is hij erg verdrietig en moet veel huilen. Hij mist zijn kinderen heeeeeeeel erg. Hopelijk voelt hij zich snel wat beter door wat te rusten en te slapen. Ik zal goed voor hem blijven zorgen en er voor hem zijn. Samen zijn we sterk! Wordt vervolgd.