Donderdag 6 juni – vrijdag 7 juni

      2 Reacties op Donderdag 6 juni – vrijdag 7 juni

Donderdag 6 juni 

De laatste loodjes voor de stamceltransplantatie 

Na een rustige ochtend heeft GJ om 12.00uur het consult met Dr. Priesca. Hij geeft uitleg wat hem  de komende dagen te wachten staat. De arts neemt alle tijd en legt in alle rust, stap voor stap uit wat er en hoe alles zaterdag en zondag uitgevoerd zal worden. Alleen al zijn manier van uitleggen geeft rust en vertrouwen, wederom een fijne arts. Zaterdag zal de picc line in zijn borst geplaatst worden. De ingreep duurt hooguit 25 minuten en is geheel pijnvrij.

Na het consult met Dr. Priesca blijft het verder een rustige middag. Zondag zullen middels de picc line gedurende 2/3 uren de stamcellen verzameld worden, per kg lichaamsgewicht zijn er een miljoen stamcellen nodig voor een geslaagde transplantatie. Na de stamcelinzameling volgt aansluitend de derde chemo.

 

Vrijdag 7 juni

Vandaag is er behalve de ‘shots’ stamcelopwekkers in de ochtend en avond geen programma. Tijdens het ontbijt en de lunch is het rustig in het restaurant.

Met een aantal andere caregivers en (medisch) personeel raken we na de lunch met elkaar in gesprek hoe een ieder het tot op heden ervaart in het COR.

Iedereen is het er over eens dat er door 10 enorme kanjers kei en keihard gestreden wordt en het iedere dag afwachten is hoe een ieder zijn of haar lichaam reageert. Momenteel, in aanloop naar de stamcelinzameldag, wordt het lichaam door de verschillende medicijnen, dagenlang gegeven stamcelopwekker shots en de uitwerking van de eerste twee chemo’s, tot het uiterste gedreven. Dit raakt (vaak) vlak voor het inzamelen van de stamcellen, ook de diepste mentale gesteldheid van de patiënt. Het is dus niet alleen zaak om lichamelijk zo goed als mogelijk fit te zijn voordat je aan de hsct begint maar zeker ook mentaal. Iedereen geeft aan dat het fijn is om de ervaringen met elkaar te delen. Maar, zo geeft een van de verpleegsters aan, blijf dat doen, onderschat niet wat jullie samen doorstaan, wij zijn er ook voor jullie. 

Op moment van schrijven is Kristel onderweg naar ons om het caregiver zijn de komende dagen van mij over te nemen. Haar komst zal Gerrit-Jan vast een extra boost geven en samen gaan ze de strijd vs MS afmaken. Kristel en Gerrit-Jan zullen na de behandeling samen terugvliegen naar Nederland.

 

 

GJvsMS maart ‘18 vertelden mijn broer Gerrit-Jan en Kristel ons over de plannen voor de HSCT behandeling en crowdfunding tbv Gerrit-Jan en vroegen aan mijn vriend Melvin en mij of we hen daarmee wilden ondersteunen.

Een actielijst en begroting werden opgesteld, stichting GJvsMS was officieel een feit.

Het afgelopen jaar was voor ons alles behalve ‘standaard’, zover een jaar dat kan zijn. Naast werk, verhuizing/verbouwing en privé waren we dagelijks en met hulp van veel lieve mensen soms tot de late uurtjes met de stichting bezig, administratie, website, (social) media, organisatie etc. Allemaal met maar een doel: samen met hulp van zoveel mogelijk mensen GJ zo snel mogelijk in Mexico krijgen.

Regelmatig werd de vraag gesteld hoeveel geld er nodig was. En regelmatig kwam de reactie, “zo dat is veel”. En dat is het. Maar vanaf dag één wisten we, we gaan het bedrag bij elkaar krijgen. Geen twijfel. Is het niet linksom, dan rechtsom.

We zijn ontzettend dankbaar voor en supertrots op iedereen die Gerrit-Jan en zijn gezin een warm hart toe heeft gedragen het afgelopen jaar, op welke wijze ook. ‘Om geld of gunsten vragen’ went nooit, maar het was de enige manier. 

Het was intens, bijzonder en dankbaar om een deel van de behandeling van zo dichtbij te hebben mogen meemaken in Mexico, mijn inziens medisch de beste en meest liefdevolle plek waar je kan zijn voor hsct en ik hoop dat het Gerrit-Jan en zijn gezin mede door hun zorg in de toekomst gaat brengen waar hij zo naar verlangt en op hoopt.

De strijd van Gerrit-Jan is nog in volle gang en ook na thuiskomst zal het nog niet gedaan zijn. 

Voor dit moment namens Melvin en mij ongelooflijk veel dank voor je bijdrage, de lieve berichten, tomeloze inzet en support, je hebt een verschil gemaakt❤️ 

Liefs Melvin & Marjolein

2 gedachten over “Donderdag 6 juni – vrijdag 7 juni

  1. Jos te deeseke

    Hoi Gerrit -Jan hoe gaat het met jou,ik hoop dat alles goed gaat .ik wens je heel veel sterkte en beterschap toe groetjes en kusjes jos

  2. Tiny en Bert Eenkhoorn

    Lieve GJ, Kristel en Marjolein, wat een reis zijn jullie aangegaan. Wat mooi om te lezen hoe het jou/ jullie vergaat. We hopen met jullie mee dat alles zo goed blijft verlopen. Lieve groetjes en dikke knuffels voor allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *