Donderdag 30 mei

      Geen reacties op Donderdag 30 mei

Donderdag 30 mei 2019 World MS day 

is het vandaag… maar hier in Puebla wordt MS vandaag STOP gezet!

Na nog wat gesport te hebben ‘s ochtends, hebben we alle spullen klaargelegd die nodig zijn voor de chemo. Oa. water, iPad, oordopjes, fleecedeken, sokken.

De keuken van het restaurant heeft voor GJ lekkere papaya/sinaasappel mixen en fruitbakjes klaargemaakt. Je kan alles bestellen wat je wilt. We zijn wat eerder gaan lunchen zodat GJ met voldoende energie kan starten om 13.00uur. Samen met Leo en Doug en de andere caregivers  brengt Lorenzo ons naar de kliniek.

 

Centro de Hematologica Puebla

Het is erg belangrijk om veel water te drinken voor, tijdens en na de chemo, 3 liter over de dag is geadviseerd maar hoe meer hoe beter, dit om alle afvalstoffen zo goed mogelijk af te voeren.

Het aansluiten van de chemo was een bijzonder moment voor GJ, Doug en Leo. De start van een spannende periode maar ook van een (hopelijk) ander leven na Puebla…

Dr. Ruiz komt GJ, Doug en Leo nog even een hand geven en vragen of alles goed gaat en verteld nog een keer kort wat hen vandaag te wachten staat.

Donderdag 30 mei 2019 – Stop MS dag! – Puebla Mexico

De hematologie artsen en verpleging hebben hun kamers naast onze kamer op dezelfde gang. De verplegers meten bij het aansluiten en daarna ieder uur bloeddruk, temperatuur en het zuurstofpercentage in het bloed.

Samen met de andere caregivers blijf ik gedurende de 5 uur dat we hier zijn bij GJ, Doug en Leo. Om oa. te zorgen dat z’n waterfles gevuld blijft, als hij iets wil eten of iets anders nodig heeft. Af en toe wordt er gekletst, over voetbal en hoe een ieder zich voelt. Er is in iedergeval genoeg humor onder de mannen 🙂

 

HSCT in Puebla

Naast ons hangt een wereldkaart met spelden waar patiënten vandaan zijn gekomen om in Puebla een hsct behandeling te ondergaan.

Nu we hier zitten en naar de kaart kijken komt het besef des te meer binnen dat het toch echt te bizar voor woorden is dat het nodig is voor zovelen om zo’n wereldreis te moeten maken. En  in Nederland de medici de kop in het zand blijven steken mbt deze behandeling voor MS patiënten…

Morgen, vrijdag 31 mei om 8.00 uur ‘s ochtends worden we weer in het hematologie centre verwacht voor de tweede chemo.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *