Dinsdag 4 juni – woensdag 5 juni

      1 reactie op Dinsdag 4 juni – woensdag 5 juni

Dinsdag 4 juni

Het lijkt al bijna ‘gewoon’ te worden, ‘s ochtends eerst medicijnen innemen, om 8.15 uur en ‘s avonds om 19.15 uur het shot stamcelopwekkers halen op de 1e verdieping. Alle controles vooraf van bloeddruk, temperatuur en zuurstof in het bloed zijn nog steeds keurig en normaal. Wat niet wegneemt dat GJ erg moe is, zich stijf en stram voelt en heel veel rust of slaapt.

Navraag bij de arts leert dat dit juist positieve lichaamssignalen zijn omdat het lichaam precies doet wat het moet doen: hard werken en heel veel stamcellen opwekken! Die woorden stellen enigszins gerust.

Tijdens het ontbijt kijken we met een aantal naar Roland Garros, Federer-Wawrinka.  Daarna ga ik mijn werk doen op m’n laptop (dat gaat hier deels door, op eigen verzoek ;-)).

Afgelopen nacht vroeg een van de caregivers op de medischegroepsapp om hulp voor haar zoon, die tweemaal onderuit was gegaan onderweg naar het toilet. Later blijkt dat hij naar het ziekenhuis is gebracht en daar blijft ter observatie. Gelukkig gaat het, op moment van schrijven, beter en komt hij donderdagochtend weer terug in het COR. Ook een paar andere hsct-ers welke tot op heden vrij makkelijk door de behandeling gingen, kampen met (lichte) tegenslagen. Het geeft maar weer aan dat het onvoorspelbaar is en blijft hoe een lichaam reageert en je deze periode doorstaat. Iedereen leeft erg met elkaar mee. De meest gestelde vraag is hier dan ook: “How’re you doing today?”

 

De HSCT app van clinica Ruiz. Hier is alle informatie te vinden mbt de hsct behandeling, medicijnen, evt bijwerkingen gedurende de hsct en je persoonlijke agenda met afspraken. Via de medische whatsappgroep kun je 24/7 vragen stellen, advies inwinnen of om hulp vragen. Bellen mag uiteraard ook.

 

Woensdag 5 juni 

Na het ontbijt ga ik met een aantal anderen boodschappen doen voor de komende week. Er komen weer een paar drukke dagen aan waarin daar niet zoveel tijd voor is. Zo haal ik oa. noodles en noten/granola reepjes. Het restaurant voorziet ons van super goed en lekker eten maar als extra of tussendoor is het fijn om zelf iets in huis te hebben. De Wallmart ligt met de auto op ca. 15 minuten rijden vanaf het COR gebouw in een groot winkelcentrum wat niet onder doet voor de Nederlandse winkelcentra.

Na de boodschappen lunchen we samen. Het restaurant bereid de heerlijkste gerechten, allemaal organisch en afgestemd met de artsen op  de hsct behandeling. Iedere dag een ander menu én een leuke cartoon ;-)!

In het begin van de middag voelt GJ zich redelijk en doet zelfs een paar oefeningen in de gym.

Melanie, het facilitair hoofd van het COR, organiseert aan het einde van de middag een schilderworkshop. Terwijl GJ op bed ligt leef ik me met een aantal anderen uit op ‘het witte doek’ 🙂

Kloddertje hier, kloddertje daar!

Work in progress 🙂

Morgen staat het informatieconsult voor de picc line (catheter) op de agenda. Deze picc line zal aanstaande zaterdag geplaatst worden. Zondag worden de stamcellen via de picc line geoogst, direct gevolgd door de derde chemo. Dit gebeurt allemaal in het ziekenhuis van Clinica Ruiz.

1 gedachte over “Dinsdag 4 juni – woensdag 5 juni

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *