Vrijdag 31 mei – Zaterdag 1 juni

      Geen reacties op Vrijdag 31 mei – Zaterdag 1 juni

In gevecht met MS

Na een onrustige nacht zijn GJ, Doug en Leo klaar voor de tweede chemo. Dr. Ruiz komt informeren naar de nacht en hoe GJ zich momenteel voelt. Bloeddruk en temperatuur worden gemeten en dan worden de machines aangesloten. Ook de caregivers nemen hun posities voor de komende 5 uren weer in met de waterflessen bij de hand. Lorenzo app ik door wat GJ en ik graag voor het ontbijt gebruiken.

Als Lorenzo even later met het onbijt komt gaan GJ en Leo gelijk naar het balkon waar we het ontbijt nuttigen, de heren hebben trek! De chemomachine gaat mee. Dat geldt ook voor een toiletbezoek.

Ontbijten op het balkon van het Hematologie Centre.

GJ en Leo voelen zich ondertussen redelijk stabiel. De bloeddruk en temperatuurcontroles tussendoor zijn prima. Doug heeft nog wat meer naweeën van de eerste chemo en nacht. Het is ter plekke een keihard gevecht tegen de MS. Lastig om te zien en voor je gevoel meent niets te kunnen doen, behalve een helpende hand te bieden bij het vasthouden van de rolstoel wanneer Doug daarin plaats neemt.

Zak leeg, machine uit. De tweede chemo zit er op.

Na thuiskomst rond 13.30uur zijn we gelijk gaan lunchen in het restaurant en ben ik nog even gaan sporten. Bij terugkomst voelt GJ zich nog steeds stabiel en nemen we het programma voor de volgende dag door voordat we gaan slapen. Beide slaapkamerdeuren staan open, we hebben begin deze week afgesproken dat GJ mij roept als er iets is.

 

Zaterdag 1 juni 2019

Na een redelijk goede nacht begint vandaag het mobiliseren van nieuwe stamcellen. Gedurende 8 dagen krijgt GJ ‘s ochtends en ‘s avonds een ‘shot’ om het opwekken van nieuwe stamcellen te bevorderen. Vooraf neemt hij in het appartement ondersteunende medicijnen in waarna we naar de eerste verdieping gaan voor de eerste prik.

Vooraf worden eerst bloeddruk, temperatuur en zuurstof in het bloed gemeten, welke allen prima zijn.

Over ruim een week zullen de opgewekte stamcellen ‘geoogst’ worden, gevolgd door weer twee chemo’s. Daarna zullen de geoogste stamcellen teruggeplaatst worden.

Aansluitend gaan we ontbijten en maken we een boodschappenlijst voor de supermarkt. Er staat weinig op het programma vandaag, behalve dat ik naar de supermarkt ga voor boodschappen en om 14.00uur de Champions League finale op tv! Om 19.00 uur vanavond volgt het tweede shot stamcelopwekkers.

Champions League finale kijken tijdens de lunch.

Het gaat nog steeds redelijk goed met GJ, de eetlust is in ieder geval ‘aan’! Dat merkt de keuken inmiddels ook 🙂 Goed teken. Wel speelt de vermoeidheid op, een nawerking van de medicatie.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *